Bir Bebeğin Üşüdüğü Nasıl Anlarız

Bir Bebeğin Üşüdüğü Nasıl Anlarız
  • 0
  • 30
  • 13 Şubat 2023
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
    Loading...
  • +
  • -

Annelerin en büyük yanılgılarından biri çocuklarının sık sık üşüttüğünü düşünmeleridir. Bu fikirden dolayı birçok anne, gerekli olmadığında bebek kıyafetlerini giydirir. Çoğu zaman fazla giysiler bebeği sıka bilir ve bazı durumlarda terlemeye ve hastalığa neden olabilir.

Ancak bir bebeğin ilk birkaç ayda nezle olup olmadığını nasıl anlarız?

Bebeklerin Ellerinden ve Ayaklarından Üşüdüğünü Anlamaya Çalışmayın

Genellikle anne, bebeğinin ellerinin ve ayaklarının nezle olup olmadığını anlamaya çalışır. Ancak özellikle yeni doğan bebeklerde kan dolaşımının en uç noktalarında bulunan eller ve ayaklar üşümese de soğuk olabilir. Bu anneyi yanıltacaktır. Annelere, bebeğinizin ateşini ellerinize ve ayaklarınıza dokunarak anlamaya çalışmamalarını öneriyoruz. Bir başka yanlış anlama da bebeğin dışkısının renginden soğuk algınlığı olup olmadığını anlamaya çalışmaktır. Bebeğin dışkı rengi tamamen beslenmesine bağlıdır ve soğuk algınlığı ile ilgisi yoktur.

Bir bebeğin nezle olup olmadığını anlamanın en hızlı ve pratik yolu bebeğin boynuna veya göğsüne dokunmaktır. Bebeğin boynu veya göğsü normalden daha soğuksa, bebeğin üşütme olasılığı yüksektir. En emin yol bebeğinizin ateşini termometre yardımıyla ölçmektir. Bebekler için normal sıcaklık aralığı 36 ila 37 derece arasındadır. Vücut ısısı 36 derecenin altında olan bebekler çok üşürler. Bebeğin ateşini ölçmek için dijital veya temassız bir termometre kullanmanızı öneririz. Bu sayede hızlı ve güvenilir ölçüm sonuçları elde edilebilir. Bebeğin oda sıcaklığını ölçmek için oda sıcaklığı ölçer kullanmanızı da öneririz. İdeal oda sıcaklığı 22-23 derece arasında değişmektedir. Ayrıca bebekte gözlenen titreme gibi belirtiler gözlemlenerek bebeğin durumu anlaşılabilmektedir.

Özellikle Pamuklu Giysileri Tercih Edin

Bebek kıyafetleri de bebeklerin üşümemesinde önemli rol oynar. Özellikle yeni doğan bebek kıyafetlerinde polyester veya naylon gibi sentetik kumaşlardan kullanılmamalıdır. Saf pamuklu kumaş, bebeğin hassas cildi için mükemmeldir. Yün, sıcak tutulsa bile bebeğin cildinde alerjik etki yaratabileceği için kullanılmaz.

Bu nedenle bebeğin soğuk algınlığı olup olmadığını gözlemlemek ve bebeği buna göre giydirmek bebeğin sağlığı açısından çok önemlidir. Anneler bebekleri için kat kat kıyafetler giydirilmemelidir, evde sadece bir kat kıyafet giydirilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir