Fazla Telefon Kullanımı Beyin Tümörüne Yol Açıyor
“Oyunlar neden hayatımızda vardır?” diye bir çok kez düşünmekteyiz, lakin hiç bir zamanda oyun oynamadan tek bir zaman bile geçmezken bazı insanlar ise oyun oynamadan yıllarını geçirmekte. Biz kısaca buna bağımlılık diyelim.
Bir nevi telefon bağımlılığı olan “nomofobi” adlı bu hastalık günde bir çok insanı hayattan koparmakla geçirirken nasıl korunmanız gerektiğini de sizlerle paylaşacağız.
Bu sürekli oyun oynayan insan ile oynamayan insan arasında görülen fiziki hasar ve bedensel yorgunluktan biraz bahsedelim.
• Telefon Bağımlıların Üzerilerinde Oluşan Farklar
1- Gece uyku kalitesi düşüklüğü.
2- Başın vücuda ağır gelmesi hissi.
3- Kamburluk.
4- Kollarda uyuşukluk, karıncalanma.
5- Boyun kaslarında spazm ve kulunç sertlikleri.
6- Baş ağrısı.
7- Sırt ağrısı.
8- Boyun ağrısı.
-FAZLA TELEFON KULLANIMI BEYİN TÜMÖRÜNE YOL AÇIYOR!-
Cep telefonlarının kullanım esnasında yaydığı bir çok elektromanyetik dalgalar beyin yorgunluğuna sebebiyet açmakta. Çocukların ise beyin gelişiminin olumsuz yönde etkilediği görülmektedir ve insanları asosyal hayata geçiş imkanı sağlar. Bir çok cihaz sahibi insanlar bu cihazları oyun için kullanmaktadırlar, bu yüzden bir çok kişide agresiflik, hiperaktiflik ve disiplinli olmada zorlanan kişilere dönüşerek algılama ve öğrenme yeteneklerinin zayıflamakta olduğu görüntülenmiştir.
Beyin hücrelerini olumsuz yönde etkilemesi de beyni tembelleştiren aktivetendir. Akıllı telefonlardan yayılan zararlı ışınlar, beyin tümörüne de neden olabiliyor ve sürekli telefona bakmak göz kuruluğu sendromuna sebebiyet açan bir diğer faktördür. Tedavi edilmediğinde göz rahatsızlıklarına sebep olan sendrom, özellikle sayısız telefona bakan insanlarda rastlanılır.
PEKİ YA BU BAĞIMLILIK ÖĞRENCİLERE NE YAPAR?
Daha demin de söylediğimiz gibi beyin hücrelerini olumsuz yönde etkilemesi ve tümör oluşumunu kolaylaştırır peki bunlardan öte çocuklarda ne gibi zararlı yönleri vardır?
•Unutkanlığa sebep olur.
•Bir işe ya da oyuna odaklanamama.
•Sürekli aklı başka yerdeymiş gibi olaydan ve ortamdan kopma.
•Ödev yapamama.
•Başladığı işi bitirememe.
•Yaşıtlarına göre fazla hareketli olma.
•Çok konuşma.
•Çok soru sorma fakat sorduğu soruların cevaplarıyla pek de ilgilenmeme.
YETİŞKİNLERDE TELEFON KULLANIMI!
Küçük yaşta olan arkadaşlarımızı ele aldık, peki ya yetişkin bireylerin yaşam ve aktiviteleri.
Bazen ebeveynler çocuklarına fazla telefona bakılmasından ötürü kızarlar ama yetişkinlerin bir çoğunda yine bu bağımlılık görülmekte.